Keresztapa a Borudvarban

A Budafoki Pezsgő Bornapokon Tátrai Tibor gitáros legújabb zenekarával lép színpadra. Szeptember 3-án este fél tíztől kapuzárásig a nagyon erős blues-rockot játszó godfater. ad koncertet a Borudvarban (Oroszlános Udvar).

Tátrai Tibort senkinek sem kell bemutatni, hiszen az idén hetvenéves zenész a magyar könnyűzenei életben egyedülálló, virtuóz gitártechnikájával stílusteremtő előadó-művészetet tudhat maga mögött zenei pályafutásának ötvennégy éve után.

Kérdésünkre válaszolva a Kossuth-díjas érdemes művész elmondta, hogy a godfater. (Borlai Gergő – dob, Kéri Samu – basszusgitár, Mike Gotthard – gitár, Szebényi Dániel – ének, billentyűk, Tátrai Tibor – gitár – a szerk.) június elején debütált a Barba Negrában. Bemutatkozó koncertjükön többek között külföldi feldolgozások, így Hendrix-dalok és más hasonló klasszikusok (például All Along the Watchtower, Little Wing) hangzottak el, de játszottak magyar feldolgozásokat, elsősorban Deák Bill Gyula által énekelt számokat és saját dalokat is, mint az Álmok házát, a Búcsúkeringőt és a Hold a Földönt. Hozzátette, hogy debütálásuk után rövid idővel minden jegy elkelt a Müpában novemberre meghirdetett lemezbemutató koncertjükre, ezért októberben az Instant-fogasban is tartanak egy ilyen estet.

A gitárvirtuóz mesélt a dinamikus energiától duzzadó zenekarról, amelyet két vokalista hölgy, Zabos Regina és Lengyel Johanna tesz teljessé, és a formáció tagjairól, akik között, valamint az ő hatásukra ennyi idősen is ugyanúgy pörög, mint fiatalabb zenésztársai.

Nagy bulira számíthat a közönség szeptember első szombatján, hiszen a késő este kezdődő műsorban a kiváló zenészek tolmácsolásában ízelítőt kap az együttes bemutatkozó programjának dalai mellett Tátrai Tibor „életművéből” és a godfater. új lemezéből is.

(Tamás Angéla)