Játsszunk együtt!

Egy gombostűt sem lehetett leejteni a Klauzál Ház színháztermében május 17-én, a Klauzál Gitár Band és neves vendégei mágnesként vonzották a közönséget az esti előadásra. Bródy Jánossal muzsikált a Klauzál Gitár Band.

– Óh, Mr. Alkohol, hát itt vagy már megint – énekelte Koncz Zsuzsa ismert slágerét Tóth Hanga, amikor a kint rekedtek miatt némi késéssel elkezdődött a várva várt koncert, amelyen a fiatalokból álló gitáregyüttes és vezetőjük, Magyar László, valamint két nagyszerű muzsikus, Horváth Mihály szájharmonikás és a Verkli együttesből Kölcsényi Attila zenélt. A második számként elhangzó Kertész leszek című megzenésített József Attila-verset már a színpadon felsorakozott gyermekkórus is énekelte, és a táncos lányok is bekapcsolódtak a produkcióba. Hamarosan fellépett a színpadra az első vendég, Németh Oszkár, aki egy Fonográf-nóta erejéig azonnal a dobokhoz is ült, majd a nézőtér felől érkező Galla Miklóst jutalmazta vastapssal a közönség, amikor a Magyar Lászlóval duóban elénekelt Virágom, virágom című népdal után előadta a Bródy-dalcímekből írt szerzeményét.

Néhány népszerű nóta elhangzását követően Bródy János is a színpadra lépett a gitárjával. A Kossuth- és Liszt-díjas szövegíró, dalszerző zenészt szűnni nem akaró taps fogadta. Előadta többek között Az utcán című slágert és a Nyugger dalt is. A Ha én rózsa volnék című dalt Bródy már a közönséggel együtt énekelte, miközben egyre több telefon is előkerült.

A nagy sikerű koncert így biztosan nemcsak a közönségnek marad emlékezetes, hanem a Klauzál Gitár Band fiatal zenészeinek (Tóth Hanga – ének, Ihász Nóra – vokál, Székely Bálint – gitár, Tárkányi Áron –  gitár, Kutak Tamás – basszusgitár, Kovács Attila – dob), a Budaörsi I. számú Általános Iskola kórusának (kórusvezető: Farkas Lilla) és a Passe Tánccsoport táncosainak (koreográfus: Czene-Bánhidi 
Petra) is.

(Tamás Angéla)