Ismét jönnek hozzánk a magyar funkysztárok

Hazánk nemzetközi hírű, ötlemezes pop-funk-jazz zenekara, a Peet Project is fellép a Budafoki Pezsgő Bornapokon szeptember elején.
Zenéjük különlegessége, hogy a funky- és popalapú, némi jazzes hangzással fűszerezett környezetben a zenekar frontembere, Ferencz Péter „Peet” által prezentált hegedűjáték egyenrangú szerepet kap a szaxofonnal és egyéb szólóhangszerekkel, miközben mindezt energikus ének és színpadi jelenlét egészíti ki.

A Peet Project a kiemelkedő tengerentúli rádiós játszásnak köszönhetően rendszeres meghívottja lett az amerikai fesztiváloknak. 2013-ban a csapat a Los Angeles-i Catalina Island Jazztrax Festivalon elnyerte az Év felfedezettje címet.

2015-ös amerikai koncertezésükről hazatérve a banda itthoni sikernek is örülhetett: bejutott a Hungary’s Got Talent élő show-jába, ahol bemutathatták első Billboard listás szerzeményüket, a „Jazz & Wine”-t a hazai közönségnek.

2016-ban a zenekar Dave Koz világhírű szaxofonostól személyes meghívást kapott a karib-tengeri Dave Koz Cruise-ra, ahol a szakma legnagyobb világsztárjaival együtt szórakoztathatták a mintegy kétezer fős közönséget. Dave-vel kötött barátságuk gyümölcse egy újabb nemzetközi rádiós siker lett, a 2017 tavaszán megjelent „Rosy Cheeks” című daluk 14 hetet töltött a nemzetközi rádiós Billboard Top30-as listán.

Legutóbbi lemezük 2017 júliusában jelent meg „Bad Boys of Budapest” címmel, melyen Dave Koz, James Copley és Jonathan Fritzén mellett egy hazai sztár is közreműködik, Gáspár Laci. A Los Angeles Jazztrax 2017-ben a lemezt „Az év legjobb albuma” díjjal jutalmazta.

2020 februárjában megjelent és a 2. Jazzweekender Fesztivál (Carmel, California) keretein belül bemutatott hatodik albumuk, az „Ups & Downs” első rádiós kislemeze ismét a Billboard Top30-ba repítette a fiúkat. Az ezt követő kislemezük, Závodi Attila szerzeménye, a Galaxies is Billboard Top30-as lett.

(VH)