Ismert jazzdalok modern felfogásban

Illusztris vendégekkel lép fel a Klauzál Gábor Művelődési Központ színpadán kerületünk kiváló jazz-zenekara, a Budafok Big Band. Az együttes vendége ezúttal Szűcs Gabi énekesnő lesz, de az est vendége lesz Premecz Mátyás is, aki a mostanában ismét egyre divatosabb hangszer, a Hammond orgona egyik magyarországi ifjú virtuóza.

Premecz Mátyás játékát már megcsodálhattuk tavaly, a Budafoki Bornapokon, amikor a Borligetben szórakoztatta a vendégeket a kiváló zenész. Premecz Mátyás zongorista, orgonista, zeneszerző különleges hangszerén, a Hammond orgonán mutatja be a jellegzetes „Hammond-hangzást”. Premecz Mátyás 2023 elején Az év orgonistája szakmai kitüntetést kapta meg.


Szűcs Gabi énekesnőt szintén nem kell bemutatni a zenét szerető közönségnek. A művésznő ugyanis a briliáns Cotton Club Singers együttes alapító tagja volt, amely az Év jazz-zenekara kategóriában nyert díjat. Az énekesnő az est során a Budafok Big Band remek jazzmuzsikusainak kíséretében olyan világslágereket és jazzsztenderdeket énekel, amely minden korosztály számára ismerős, de egyedi, modern felfogása új ízt kölcsönöz a daloknak. Igazi jó jazzkoncertre várják tehát a vendégeket a Klauzál Házba március 17-re, 19 órára, hazai jazz-zenészekkel.

VH