Hatan pizsamában a színpadon

Fergeteges jókedv, igazi kikapcsolódás várja a színházlátogató közönséget február 28-án a Klauzál Házban. Két órán át tartó szórakozást, rengeteg poént és nevetést ígér a Boldog születésnapot! avagy Hatan pizsamában című Camoletti-vígjáték, amelynek egyik főszereplője a drámáktól a kabarén, vígjátékon és musicalen át mindig mindenben színvonalas alakítást nyújtó Nyertes Zsuzsa.

A franciaországi nyaralóban játszódó történetben a színművésznő a házigazda feleségét, Jacqueline-t alakítja.

– Egyszeri és megismételhetetlen előadásra számíthatnak Budatétényben. Már közel hetvenszer játszottuk a darabot a Pesti Művész Színház előadásában, de ilyenre még nem volt példa: a vígjátékban Brigitte születésnapját ünnepeljük, de egyúttal az ő szerepét játszó és február 28-án született Fogarassy Bernadettét is fogjuk. Ezáltal olyan elemek is bekerülhetnek a darabba, amelyek máskor nem – emelte ki az előadás pikantériáját Nyertes Zsuzsa az interjú kezdetén.

– Színésztársaival gyakran megnevetteti a közönséget, ahogy erre most is számíthatunk. Hálás feladat vígjátékban szerepelni?

– A drámai szerepek alakításánál, amelyben szintén volt részem, a nézőtéren uralkodó néma csönd jelzi a sikert, a vígjátékoknál a felhőtlen derültség és a darab közben önkéntelenül is felcsattanó taps. A közönség imád nevetni, kikapcsolódni, szereti a poénokat. Szerencsére olyan társulatokkal és olyan kollégákkal játszom, akik – ahogy én is – minden este a legtöbbet, a legjobbat akarják nyújtani a nézőknek. Ez általában sikerül is, főleg, ha ebben a közönség is partner.

– Melyik alakítására emlékszik vissza a legszívesebben?

– Két legkedvesebb szerepem Marilyn Monroe-hoz kötődik. Az egyik, amikor a pályám kezdetén eljátszhattam az ő szerepét a Van, aki forrón szereti című musicalben, tíz év múlva pedig megadatott, hogy Balázsovits Lajos rendezésében Marilyn Monroe-t alakítottam Arthur Miller Bűnbeesés című drámájában, a Játékszínben. Úgy érzem, a közönség ekkor fogadott el drámai színésznőként.

– Legtöbbször mégis vidám, nevetésre késztető előadásokon láthatjuk.

– Mostanság többnyire vígjátéki szerepekben szórakoztatom a közönséget, de hihetetlen nagy ajándék volt az életemben, hogy Márai A Kassai polgárok című színpadi művében eljátszhattam a feleséget az Éless-Színben. A dráma minden műfaját szeretem. Lételemem a színészi munka, nekem nagyobb boldogság felmenni a színpadra, mint a nézőknek az előadás. Számomra a legnagyobb fizetség a közönség mosolya, tapsa és az a szeretet, ami felőlük árad a színpadra, amit végig érzek, amikor játszom.

Tamás Angéla