Hangversenyek több helyszínen

„Emeljük fel szívünket!” államalapító királyunk szentté avatásának emlékünnepén a Cantores Ecclesiae Rézfúvós Együttes koncertjével, amelyet a Klauzál Házban ad 18 órai kezdettel. A széles repertoárral bíró öttagú zenekar színes műsorral örvendezteti meg a közönséget, előadásukban többek között Bach, Debussy, Erkel, Vivaldi művei hangoznak el, de Hidas Frigyes, S. Joplin, L. Pollack, Farkas Antal és R. Reck – Kovács Zalán László egy-egy műve is felcsendül majd.

Hegedűs Endre és Hegedűs Katalin 2000-ben rendezték meg az első Sursum Corda koncertsorozatot a XXII. kerületi önkormányzat támogatásával. Céljuk volt, hogy lakóhelyük, Budafok és a közelben lakók örömét keresve, a helyi adottságokat kihasználva értékes, ugyanakkor befogadható, szívet-lelket melengető, sokszínű hangszeres összeállítást igénylő muzsikaszó csendüljön fel minél több helyszínen, így a kerületi templomokban, a művelődési házakban vagy a Vojnovich–Huszár-villában. Az elmúlt két évtized alatt számos előadó remek hangversenyét élvezhettük, és az idei programba belelapozva, ez most sem lesz másképp.

A Sursum Corda második koncertjét augusztus 28-án rendezik meg a Vojnovich–Huszár-villában, ahol végre élőben hallhatjuk, láthatjuk az online közvetítésekből már ismert Budapest Piano Quartet előadását, a nyolckezest játszó Hegedűs Endrét, Hegedűs Katalint, Baráz Ádám zeneszerzőt és fiatal japán feleségét, Baráz (Yajima) Alisát.

Kiemelt esemény lesz az idén a Szent Lipót-templomban sorra kerülő orgonaest szeptember 10-én. „Isten-rejtelem” címmel Kaposi Brúnó orgonál majd az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus tiszteletére.

A rendszerint hat előadásból álló programsorozat további hangversenyein sem éri csalódás a zeneszerető közönséget, de az egyelőre maradjon meglepetés.

A koncerteket a Stúdió Liszt Kft. szervezi a kerületi önkormányzat felkérésére, így azokon mindenki szabadon és ingyen részt vehet.

(Tamás Angéla)