Gyermeknapi jótékonyság

Második alkalommal rendezi meg Neked énekelek című jótékonysági programját a TV2. A gálaműsorban hazai sztárok – többek között Radics Gigi – szórakoztatják a nézőket, miközben a koronavírus-járvány következtében árván maradt gyermekek részére fogadják az adományokat. A május 30-án érkező felajánlások teljes összege a Regőczi István Alapítványhoz kerül, a szervezet nagykorúvá válásukig támogatja a pandémia következtében elhunyt szülők több mint hatszáz gyermekét.

– Talán soha semmi nem érintett meg ennyire, mint az árván maradottak helyzete. Korábban is szívügyem volt, hogy segítsek a gyerekeken, de édesanyaként még érzékenyebben érint a sorsuk – árulta el Radics Gigi, a kitűnő hangú, gyönyörű, fiatal énekesnő, aki a Nem vagyok ilyen című vadonatúj dalával lép fel a jótékonysági gálaműsorban.

– Másképp készülnek erre a napra, mint tavaly?

– Az idei egy sokkal profibb platform lesz. A múlt évben, amikor a vírus elleni harc frontvonalában dolgozóknak mondtunk köszönetet, mindenki otthon forgatott, most viszont egy látványos show-műsor keretében gyűjtünk a Covid miatt árván maradt gyermekeknek. Új dalom is itt fog élőben debütálni. Azt hiszem, egy olyan dal született, amely megidézi a régi Radics Gigit, és ötvözi az új énemmel. Laza, pörgős hangulatú, és úgy érzem, régóta ezt a dalt várta tőlem a közönség. Gyönyörű, monumentális ruhám lesz, szóval én biztosan mindent megteszek, hogy egy különleges produkcióval háláljam meg a sok segítséget.

– Az éneklés kicsi gyermekként „kézen fogta és azóta is vezeti”. Milyen utat jártak be?

– Az a pillanat határozta meg az életemet, amikor apukám felfedezte a tehetségemet. Minden innen indult. Aztán persze jöttek nehéz és jó percek egyaránt, rengeteg kudarc, aztán az áttörés és siker, de mindenért keményen megdolgoztam. Hatéves koromtól énekelek, két évre rá pedig már zenekart alapított nekem apu. A Megasztár 6. megnyerése is egy fontos állomás volt számomra, talán akkor, tizenöt évesen született meg igazán a színpadi énem. Egy apró, tetovált violinkulcs őrzi a csuklómon, hogy Amerikában klipet forgattam, meghatározó eseménynek tartom a Carnegie Hall-os fellépésem és az első találkozásom Quincy Jonesszal, de eddigi legnagyobb élményem a kislányom megszületése volt.

– Néhány éve Budafok-Téténybe költözött a családjával. Segítették, segítik énekesi pályafutását?

– Családom a kezdetek óta támogat, de már több mint öt éve együtt is dolgozunk. Nálunk mindenkinek megvan a maga szerepe, és ezt nagyon élvezem. Apu a zenei menedzserem, a legjobb barátom intézi a sajtóügyeimet és a marketingemet, anyu a stylistom a hétköznapokban, és legtöbbször az öcsém készíti a fotókat, de a legutóbbi klipjeimet is ő forgatta. Szerencsére van egy nagyon megértő és támogató társam Áron személyében, így, ha forgatásra vagy valamilyen megjelenésre kell mennem, ő vagy édesanyám vigyáz Bellára.

– Hogy ünneplik meg a gyereknapot?

– Szerintem hatalmasat sétálunk majd Bellával a virágzó fák között, egy kicsit csendesebb helyen, ahol nincs annyi ember. Ő még ezt élvezi a legjobban.

(Tamás Angéla)