Gourmet borvacsora Dúzsi Tamás italaival

Az augusztusi Pincejárat új helyszíne lesz 6-án a Platán Terasz, ahol a borvacsoráival a kerületben és azon túl is hírnevet szerzett Daróczi Károly tart borkóstolót különleges ételekkel. Erre várják az „éhes” ínyenc borbarátokat.

Daróczi Károlynak, aki egyébként kerületünk egyik önkormányzati képviselője is, szívügye a jó borok és a jó ételek házasítása, és mint egy jó anyakönyvvezető, azon fáradozik évek óta, hogy szép szavakkal indítsa útjára az ifjú párt, azaz a nedű és az ételfinomságok frigye jól sikerüljön. Olyan szeretettel beszél mindig ezekről az eseményekről, az augusztus 6-i rendezvényről pedig, ha lehet, még lelkesebben osztja meg mondandóját, hiszen most először vesz részt szereplőként a Budafoki Pincejáraton:

– Az egyik fő szervező, Deutsch Anita felkérésére kapcsolódom be e rangos eseménybe, hogy még színesebbé tegyük a programot – mondja. – Örömmel vállaltam el a borvacsora szervezését, annál is inkább, hiszen ezzel egy új helyszínt is be tudunk mutatni vendégeinknek, a Platán Teraszt a Mária Terézia utca 60. szám alatt.

– A helyi ipartestület székházában?

– Igen, illetve az udvarán. Az épületben már évek óta sikeresen működik a Platán terem, így adott volt, hogy a szabadban kialakított teraszt szintén Platánnak nevezzük el. Biztos vagyok benne, hogy kedvelt helyévé válik majd a kerületieknek, új lehetőség a kikapcsolódásra, a szórakozásra. Ez a magas színvonalú borvacsora lesz a premier, remélem – a korábbiakhoz hasonlóan, amit máshol rendeztem –, jól sikerül az est. Meggyőződésem, hogy ilyen rendezvényekre is szüksége van a Pincejárat vendégeinek.

– Kinek a boraival és milyen ételsorral rukkol ki augusztus 6-án este fél 7-kor?

– Dúzsi Tamás, a Szekszárdi Borvidék ikonikus pincészetének boraival, és egy igazán különleges ételkínálattal, sorolom is: görögdinnye gazpacho leves, grillezett padlizsán kesusajt, málna, eper és kenyér, majd fűszeres rose kacsamell, vörösboros fekete szeder, plusz áfonyaszósz, friss nyári saláta, és flank steak tortilla zárja a menüt. Többek között kékfrankos és Syrah roséval, valamint Cabernet Sauvignon-nal, Syrah Cuvée-val tesszük még élvezetesebbé a gourmet borvacsorát. Vallom, hogy mind borban, mind ételben csúcsminőséget kell nyújtani, és ha ez a kettő jól illik egymáshoz, az maga a varázslat!

– Mennyiért juthatunk hozzá a varázslathoz, azaz a különleges kulináris élményekhez?

– Fejenként 10 500 forintért, ami jóval alacsonyabb ár, mint a főváros hasonló színvonalú borvacsoráié. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, jelentkezni a daroczik@gmail.com e-mail címen lehet.

Temesi László