Fényképészek rivaldafényben

„Rivaldafénybe” kerültek a Budafoki Fotóklub alkotásai a Budafoki Könyvtárban. Az április elsejéig látogatható tárlaton közel negyven, színházi előadáson, színfalak mögött, tánc, zenélés, illetve cirkuszi mutatvány közben készített képet láthat a fotóművészet iránt fogékony közönség.

Szabó Ágnes, a könyvtár új vezetője köszöntötte a galérián összesereglett érdeklődőket és a kiállító fotográfusokat, majd átadta a szót Hegedűs Sándor újságírónak.

– A fotóművészet megállítja az időt. Bár a fotográfusok mindegyike az örökkévalóságnak dolgozik, a fotóművész abban különbözik az átlag fényképkészítőtől, hogy mindezt tudatosan csinálja. Ady szavaival élve: „Szeretném magam megmutatni, hogy látva lássanak”. A fotóművészek azonban ezt keveslik, nekik több kell. Ők azt is akarják, hogy az ő szemükkel lássunk – mondta a Rivaldafényben című kiállítást megnyitó Hegedűs Sándor.

Az újságíró kiemelte Inczédi Zsuzsanna távol-keleti nagybőgősről, egy vándor hárfásról és egy szabadtéri zenés előadásra rácsodálkozó párosról készült képeit, Kugler Ferenc szaxofonosát, Pató Ferenc házfalon táncoló kötéltáncosait, Potmák Andrea színházi előadásról és Ankes Balázs kínai cirkuszról készített fotóit. Beszélt a Sörös Richárd munkáin megjelenő fény- és árnyékjátékról, Hell Ferenc sminkelő hölgyéről, a kép különleges kompozíciójáról, Zács Ágoston „négykezű” zongoristájáról és Zsovák Krisztina mozdulatoktól szétfeszülő állóképéről. Hegedűs Sándor bemutatta Müller Anikó, Németh Gyula és Vankó András fotóit is. A kiállítás megnyitóján Frenyó Anna hegedűművész muzsikált. 

(Tamás Angéla)