Felújítások a Barlanglakás Emlékmúzeumban

Több éve sikeresen pályázik az önkormányzat segítségével, a Kubinyi Ágoston Program keretében felújítási forrásokra a Budafoki barlanglakás-emlékkiállítás. Az elmúlt években ez a szellőzőrendszer fejlesztését érintette, hogy így csökkenthessék a páratartalmat. Ettől a kiállított tárgyakat is védeni kell. Tavaly augusztusában két hétig tartó felújítás volt a Veréb utcai kiállítóhelyen, az összes falat lekaparták és a mészrétegeket leszedték.

Tóth Győzőné hálószobájában a hajópadlót is kicserélték, mert elkorhadt. A múzeum idén is elnyerte a Kubinyi Ágoston Program támogatását a kiállítás megújítására. A projekt részeként fejlesztik a barlanglakás honlapját is. A Kubinyi Ágoston Program arra is lehetőséget ad, hogy múzeumpedagógia-előadásokat tartsanak az emlékkiállítás helyszínén. Ebbe szeretnék bevonni fokozatosan a kerületi iskolákat.
A Barlanglakás Emlékmúzeum továbbra is részt vesz majd a Budafoki Pincejárat programban, de terveznek más családi vagy zenei eseményeket is. A pandémia enyhülését követő nyitás után, hét közben továbbra is várják majd a látogatókat telefonos egyeztetést követően. A tárlatvezetéseket Appel Péter, a Soós István borászati középiskola egykori tanára, a kiállítás gondozója fogja tartani.