Exkluzív borvacsora Jammertal borokkal

Remekül debütált az augusztusi Budafoki Pincejárat új helyszíne, a Platán Terasz egy igen nívós borvacsorával – írtuk nemrég, de biztosak lehetünk benne, hogy ugyanitt, ugyanilyen színvonalon folytatódik majd szeptember 3-án ez a különleges gourmet est, immár a Budafoki Pezsgő Bornapok keretében.

Daróczi Károly évekkel ezelőtt hasonló rendezvényeivel olyan magasra tette a lécet, hogy azt nem könnyű „átugrani”, de a lelkes szervezőnek minden alkalommal mégis sikerül. Bizonyára így lesz ez most is, erről árulkodik az igen gazdag menüsor, amiből ízelítőül „csipegessünk” egy kicsit: kezdésnek otthon sütött krumplis pogácsa, vaníliás-mentás sajtkrém egy csepp grapefruitlével és szarvasgombával, majd jöhet a steak durvabors-szórással, lávasóval, gorgonzolával, málnával és ribizlivel. Ezután francia fűszeres libamájpástétom következik rózsaborssal, aranymazsolával és aszalt szilvával, végezetül krémes lilahagymalekvár, sült libacomb, karamellizált cékla, sós kecskesajthab, amarena meggy és sonka kerül az asztalra. 

S a borokról se feledkezzünk meg, amelyek a fogások közt fogyaszthatók, mint például a Cassiopeia franc 2012 és a Cabernet Sauvignon 2011, valamint a Koh-I-Noor Merlot 2011.

Daróczi Károly így dicsérte lapunknak a villányi borkínálatot: – Folyamatosan változó világunkban a Jammertal Borbirtok igyekszik stabil pont lenni a borkedvelő közönség számára azzal, hogy minden évben jó ár-érték arányú, prémium minőségű tételekkel bővíti a portfólióját. Évről évre arra törekednek borászai, hogy világszínvonalú tételeket hozzanak létre a hazai borbarátok számára elérhető árakon. Ezen az estén bemutatjuk szenzációs boraikat a különleges ételek közt, valamint mesélünk az elkészítési folyamatokról. A helyfoglalás a daroczik@gmail.com címen vagy a 06-20/319-9669-es telefonszámon lehetséges.

(temesi)