Díjnyertes trió a Borudvaron

Tart már a visszaszámlálás, pár nap és elkezdődik a Budafoki Pezsgő Bornapok. A Borudvar (Oroszlános Udvar) színpadán igazán változatos programok sorjáznak, szombaton például a borlovagrendi avatást követően, 16 óra 45 perckor a Semmi zenekar mutatkozik be a közönségnek.

A bluesalapokra építkező triót akár „családi vállalkozásnak” is tekinthetnénk, hiszen a dobos Balogh Gábor két fiával, a basszusgitáron játszó Balogh Titusszal és a gitáros, énekes, dal- és szövegíró Palcsák Bencével alkot együttest. A frontember által írt ironikus, frappáns szövegek, az egyszerű, de jól megírt dallamok már sok emberhez eljutottak a TikTokon, YouTube-on és Spotifyon. Az alternatív popzene világába illő, 2019-ben alakult formáció a Budafoki Pincejárat tehetségkutató versenyének különdíjasa lett, és a Pannon Unifest díjazottjaként júliusban fellépett a Művészetek Völgye Fesztiválon, a Muflon Jazz Udvarban. A fesztiválozók már az ország különböző pontjain hallhatták élőben a Különös szerkezet vagy az Antiszociális dal című szerzeményüket, bár a nyárra való tekintettel sajnos csak kevesen részesülhettek abban az élményben, amelyet a Csúnya karácsonyi pulcsi című számuk nyújt.

Első lemezük 2021-ben jelent meg, amelyet azután még tíz kislemez követett. A Semmit semmi nem akadályozza abban, hogy akár a hét minden napján próbáljon, és ezt a Sopron közelében élő zenekari tagok ki is használják. Balogh Gábor elmondta, hogy hetente ötször próbálnak, és ha valamelyikük hoz egy ötletet, azt megbeszélik, kiegészítik, vagy együtt találják ki az új dalt. Nulla forintból, házilag gyártanak klipeket, mert a ház asszonya az operatőr, a menedzser és a támogató, de mint feleség és anyuka, ő az, aki gondoskodik a zenész férfiakról, egy személyben szakács és pszichológus is. Ahogy a dobos fogalmazott, ő viszi hátán a bulit.

Tamás Angéla