Díjnyertes fotó, díjazott plakát

A Kultúrházak éjjel-nappal programsorozatot immár 16. alkalommal rendezi meg a Magyar Népművelők Egyesülete. Idén is nagy érdeklődés övezte az országszerte, valamint a határon túl megvalósult rendezvényeket. A több mint százötven kultúrház, művelődési központ és kulturális színtér közel háromszáz helyszínen bonyolította le a mintegy ezer programot, amelyek nyolcvanezer érdeklődőt vonzottak. A Klauzál Ház ebben az évben is szívesen tett eleget a felhívásnak, és több remek eseménnyel csatlakozott az egész országot megmozgató projekthez.

A Magyar Népművelők Egyesülete a Kultúrházak éjjel-nappal égisze alatt az ebben részt vevő kulturális intézmények számára fotó- és plakátpályázatot is hirdetett, amelynek eredményét október 10-én, a záró sajtótájékoztatón ismertették. A Klauzál Ház két díjat is elhozott a versenyről. A Van képed hozzánk? címmel kiírt fotópályázaton Németh Gyula I. helyezést ért el Balett című képével, amely a 46. Budafok-tétényi Tavaszi Művészeti Fesztivál Balettgáláján készült. A Budafoki Fotóklub tagja rendszeresen készít fényképeket a Klauzál Ház programjain. Az országból negyvenöten pályáztak több mint százhetven fotóval, amelyek közül a szakmai zsűri az ő fotográfiáját tartotta a legjobbnak.

Czimbal István a 2018-ban elért második helye után idén harmadik lett a Vén Emil 120 címet viselő, a festőművész életmű-kiállítását hirdető plakátjával a Mindent egy lapra! című pályázaton, amelyre harminchét alkotó közel százötven plakátot adott be elbírálásra. A művelődési központ grafikusának munkáival, a műsorfüzetekkel és plakátjaival szinte nap mint nap találkozhatunk. Díjnyertes munkája azonban egészen friss, hiszen október 14-én nyílt meg az a nagyszabású kiállítás, amely több oldalról mutatja be a kerületünkben élt festőművészt, Vén Emilt.

Tamás Angéla