Budafoki virtuóz a Müpában

Szabó Vencel ifjú trombitás egy különleges koncerten 

Két telt házas hangversenyt adtak a Virtuózok a Müpában december 30-án. A jubileumi programban az elmúlt öt év régi kedvencei és újonnan felfedezett tehetségei – köztük a budafoki Szabó Vencel – idézték fel a Virtuózok című komolyzenei tehetségkutató műsor sikertörténetét. A különleges ünnepi koncerteken szólót játszva színpadra lépett Boros Misi és Balázs-Piri Soma (zongora), Abonzahra Amira és Gertler Teo (hegedű), a klarinétművész Lugosi Dániel Ali és Beke Márk (harsona), a vietnami származású fiatal operaénekes, Ninh Đ?c Hoang Long (tenor) és a Virtuózok népszerű zsűritagja, a Kossuth-, Liszt- és Prima Primis-sima díjas operaénekes-nő, Miklósa Erika (szoprán).

Szabó Vencel a szólistákat kísérő és önálló műveket is előadó Virtuózok Kamaraegyüttes Zenekarában játszott a jubileumi előadásokon. A Nádasdy Kálmán Művészeti Iskola kiváló, ifjú trombitása elmesélte, hogy 2019 elején a Szüts Apor által alapított és vezetett Virtuózok Kamaraegyüttes Zenekar fúvósokkal és ütősökkel hatalmas szimfonikus zenekarrá bővült erre az alkalomra. Az ünnepi koncertet két hónapos próbaidőszak előzte meg, és ő a hangverseny nyitó (Dohnányi: Ünnepi nyitány) és záró (J. S. Bach: 147. Kantáta) zeneművében játszott, valamint a Spanyol táncban és Bernstein Mambo című darabjában trombitált.

– Nagyon örülök, hogy bekerülhettem ebbe a közösségbe, és a próbákon jobban megismerhettem a fellépő zenészeket – tette hozzá Vencel, akinek közreműködésére Szüts Apor a továbbiakban is igényt tart.

(Tamás Angéla)