Budafoki nagymester a levéltárban

Budapest Főváros Levéltárában június 18-án 5. alkalommal rendezték meg a Levéltári Pikniket, ahol egész nap ismeretterjesztő és szórakoztató programokkal, szakmai kulisszatitkokkal várták a gyerekeket és a felnőtteket. Az idei tematika leghangsúlyosabb eleme Budapest környékének borkultúrája volt, így meghívást kapott a Bornegyed Projekt és Bitai Gergely, a Promontorium Borlovagrend nagymestere is. A látogatók megismerkedhettek a budafoki borászat múltjával, jelenével, a budafoki borokkal, és nem utolsósorban a frissen debütált Budafok Anno – Bornegyed Társasjátékkal is.

A szórakoztató helytörténeti kiadvány nagy népszerűségnek örvendett minden korosztályban. Nemcsak játékra volt lehetőség, hanem arra is, hogy megvásárolhassák, és így otthon újraélhessék a budafoki kalandot.

Akik a játék után kedvet kaptak további múltidézésre, interaktív algoritmusokkal eleveníthették meg a századelő vagy a két világháború közötti Budapest utcáit és tereit. A kicsiket bábművészeti előadással, zenés gyermekműsorral és egzotikus állatokat felvonultató állatsimogatóval várták.
A számos program zárásaként könnyűzenei koncertekkel búcsúztatták a pikniket. Az Egyesült Államokban híressé vált, majd szülőföldje közönségét is meghódítani vágyó Little G. Weevil szólókoncert-, illetve a Muddy Shoes Band bluesszólamai után keményebb akkordokkal zárult az est a Cry Free Deep Purple Cover Band emlékzenekar jóvoltából.

(VH)