BORgiorno - Gazdag programkínálattal várja látogatóit Budapest Bornegyede az augusztus 7-ei Pincejáraton is!

Az alábbiakban összefoglaltuk a legfontosabb információkat az aktuális programokról, helyszínekről:

Júniusban csatlakozott a Pincejárat helyszínekhez Majecsko Kávézója a Magdolna Udvarban, Budafok belvárosában. Maja készíti a kerület süteményét: egy gazdag almás pitét pezsgőkrémmel, amit augusztus 7-én egy pohár borral kóstolhatunk meg 800 Ft-ért. Ezen felül készít nagyon finom házi sós pálcikákat is, amit egy pohár fröccsel 700 Ft-ért vásárolhatunk meg nála.

A BORgiorno fröccsterasz a Szieszta Ponton, Budafok szívében most debütál a Pincejáraton: gasztronómiai programokkal, vásárokkal, koncertekkel és filmvetítésekkel tölti meg az egykori mozi helyét. Ezen a helyszínen összegyűjtöttük kerületünk pincészeteinek legjavát, de azoknak sem marad üres a pohara akik sörre vagy különleges alkoholmentes italokra vágynak. Mi több, különböző borkorcsolyák és snackek közül is lehet válogatni.16 órától zenél a Pincejárat zenei tehetségkutatóján megismert LiliMiki duó.

A Záborszky Kúria - Borvárosban 12:00, 14:00, 16:00, 18:00 és 20:00 órakor borkóstolással egybekötött pinceséták indulnak. A körülbelül 1 órás pinceséta ára 1 pohár bor kóstolása esetén 1.700 Ft, 2 pohár bor kóstolása esetén 1.900 Ft.  A szabadtéri étel- és italbár 13 órától várja vendégeit.
15 órától izgalmas borkóstolón vehetünk részt a Záborszky Pince-Borvárosban Bitai Gergely sommelier vezetásével, amit helytörténeti érdekességekkel fűszerez.
Mindenkit szeretettel várunk, akit érdekel Budafok (Promontor) borászati múltja és elmélyülne a borok rejtelmes, sokszínű és érdekes világában is.
A részvételi díj 5.900 Ft/fő (mely tartalmazza 7 bor kóstolását, borkorcsolyát, ásványvizet). A program regisztrációhoz kötött! Jelentkezni a gergo@sommelierservice.huto:gergo@sommelierservice.hu> címen lehet.

A Magdolna Udvar Helytörténeti Gyűjteményének küldetése, hogy Budafok-Tétény kulturális emlékeit őrizze és bemutassa az érdeklődőknek. Első állandó kiállításukon a Budafok-Tétényi lakosok által adományozott legérdekesebb tárgyak és képek mellett interaktív elemekkel idézik fel az elmúlt évszázadokat egészen napjainkig.
14 és 15 órakor tárlatvezetés indul a helytörténeti gyűjteményben,16 órától pedig egyedi fotogram készítésére vállalkozhatnak az érdeklődők. Mindenki készíthet egy darab egyszeri és megismételhetetlen fotót magának. Csak ezt a fotót nem fényképezőgéppel készítik el, hanem egy kis sötétkamrában, fotópapírra és mindenki magának „hívja elő”.
Ugyanitt 18 órától a Kontor-Horváth Acoustic zenél. A duó színpadi produkciója gitár, ének, loop pedál, harmonika, és a lábdob (Stomp Box) segítségével komplett zenekarként szólal meg.

Budafok és Tétény történetének elválaszthatatlan részét képezik az egykori barlang- és pincelakások. Egészen a közelmúltig tömegek laktak ezekben a kényszerűségből kialakított lakásokban, nehéz körülmények között. A 20. század közepére azonban sok pincelakás fölé ház épült, az egykori kényszerlakhelyek elnéptelenedtek. A Barlanglakás emlékkiállítást 2021-ben fokozatosan megújítjuk, és új kiállítási enteriőröket mutatunk be a látogatóknak. Az augusztus 7-ei Pincejáraton14.00-tól 18.00- ig minden egész órában tárlatvezetéssel várja Önöket Appel Péter és Gyönki Viktória. A jó hangulatról Kaltenecker Gábor harmonikaművész gondoskodik. Előzetes bejelentkezés a gyonki.viktoria@klauzalhaz.hu<mailto:gyonki.viktoria@klauzalhaz.hu> címen, vagy a 06 20 424 9280-as számon lehetséges.

A nagy érdeklődésre való tekintettel erre a napra két helytörténeti sétát is szerveztünk: 15 órától Garbóci Lászlóval a 18. századi Promontor rejtelmeiről, 17 órától pedig Promontor híres asszonyairól Vágvölgyi Anikóval. Mindkét séta kiindulópontja a frissen megnyílt Magdolna Udvar Helytörténeti Gyűjteménye, végállomása pedig az újonnan megnyílt BORgiorno a Szieszta Ponton, részvételi díj 1800 Ft/séta, amely tartalmaz egy pohár bort és frissen sült sós rudat a Magdolna Udvarban. Elo?zetes regisztra´co´hoz ko¨to¨tt: jegy@klauzalhaz.hujegy@klauzalhaz.hu>

Egyik legnépszerűbb programunk a pincekvíz, melyet ezúttal is a Borköltők Társasága Étteremben tartunk, tehát a finom vacsora garantált! A Quiz@ egy csapatjáték 2-6 fős társaságoknak, amiben barátokkal együtt játszva kell megoldani különböző feladványokat. A kérdések minden témakört érintenek: általános műveltség, logikai feladványok, képek, filmkockák, zenék felismerése stb.
A helyek gyorsan elfogynak, ezért érdemes időben regisztrálni és megrendelni a vacsorát! Jelentkezés augusztus 5-e csütörtök reggel 8.00-ig előreutalással lehet e-mailen: borkoltokpince@gmail.com vagy messengeren: https://www.facebook.com/borkoltok

A helyszínek között 15.00-21.00 ingyenes kisbuszok közlekednek a Herman Ottó Intézet jóvoltából a Szieszta Ponttól.

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

További részletek: http://bornegyed.hu/pincejarat/programok