Big Band párbaj a Klauzálban

Különleges zenei programmal ajándékozta meg közönségét az idén huszonötödik születésnapját ünneplő Budafok Big Band (BBB). A kerületi jazz-zenekar a Kapuvárról érkezett Hanság Big Banddel „vívott párbajt” a Klauzál Házban rendezett koncerten, amelyen az együttesek a swinget, a jazzt, valamint a latin- és funkyfeldolgozásokat, azon belül is elsősorban a múlt század 30-as, 40-es éveinek népszerű muzsikáját választották fegyvernemnek.

Az 1997-ben alakult vidéki big bandnek Puskás Csaba művészeti vezető „dobott kesztyűt”, hogy a budafoki zenészekkel együtt szórakoztassák a tisztelt publikumot. A közel két és fél órás program egyre-másra meglepetéssel szolgált. A világhírű előadók, Glenn Miller, Duke Ellington, Ray Charles vagy Benny Goodman mai napig népszerű slágerei mellett a BBB előadásában elhangzott Brahms V. Magyar tánc című művének átdolgozása Puskás Csaba trombitaszólójával és a János bácsi a csatában címmel elhíresült amerikai katonainduló, a John Brown’s Body is Zsemlye Sándor (szaxofon) és Héjja Katalin (zongora) szólóival. A Kiss József vezette Hanság Big Band a szólistákon kívül vendégelőadókkal készült a nagy találkozóra. Meghívottként a Benkó Dixieland Band zongoristája, Pintér Péter kápráztatta el a közönséget virtuóz játékával, miközben édesapja (Apu), Pintér Lajos basszusgitározott, a kapuváriakhoz kötődő Horváth György pedig énekelt néhány ismert dalt, többek között eredeti cseh szöveggel Karel Gott Karnevál című számát.

A közel két és fél órás, vastapsot kiérdemlő párbaj döntetlenre végződött, a koncertre a két zenekar közös zenélése, a Sing, Sing, Sing tette fel a koronát.

(Tamás Angéla)