Augusztus 6-án indul a Budafoki Pincejárat Budapest Bornegyedében

Augusztus első szombatján ismét várja a vendégeket a Budafoki Pincejárat.

A Törley Pezsgőmanufaktúrában vezetett pinceséta lesz pezsgőkóstolóval. A Törley ZeneUdvarban a könnyed szórakozásról az OLIVaKUSZTIK gondoskodik.

A Sauska Pincészetben szintén lesz Pincetúra négy pohár pezsgő kóstolásával, ahogyan a Záborszky Pince – Borváros is vezetett pincesétát szervez, de tartanak helytörténeti előadással egybekötött borkóstolót is Bitai Gergely sommelier-vel.

A Promontorium Borlovagrend a Borváros Borlovagrendi Pincéjében tart pódiumbeszélgetést Bibok Zoltánnal.

A Barlanglakás Emlékmúzeumban tárlatvezetéssel várja a látogatókat Appel Péter és Terestyák Tamás.

A Magdolna Udvarban is szerveznek tárlatvezetést és múzeumi játékot a Helytörténeti Gyűjteményben Gyönki Viktória muzeológussal, de lesz festészet workshop akrilfestés-bemutatóval és térzene is szól majd a Magdolna Udvar Átriumában, handpan hangszeren játszik Bágyi András „Mahesh”.

Budafok rejtett kincsei címmel indul innen helytörténeti séta Budafok barokk emlékeinek megismerésére Garbóci Lászlóval.

Azokat, akik lazább programra vágynak, várja a BORgiorno a Szieszta Ponton borkoktélokkal és a kerületi pincészetek boraival, borkorcsolyákkal. 16–21 óráig a Duo Don Pedro’z zenél.

A Közösségi Pincében, a Magdolna Udvarban eközben öttételes borkóstolót rendeznek a Budafoki Borlapról, utána 19 órától az úgynevezett Komolytalan borkóstoló vendége az Éliás Birtok lesz.

A Pincejárat új helyszínén, a Platán teraszon (1221 Budapest, Mária Terézia utca 60.) 18.30-tól gourmet borvacsorát tartanak Dúzsi Tamás boraival és egy igazán különleges ételkínálattal.

Eközben a Duna-parton, a DP BBQ-ban szabadtűzön készült ételeket kínálnak.

A közeli DunaFok kivetítőn az Énekelj! című filmet lehet megtekinteni.

Majecsko kávézójában, a Magdolna Udvarban finom kerületi sütikkel, kávéval és a kerület borászainak boraival, pezsgőivel várnak mindenkit. A Buborékok éve jegyében pedig uborkás és erdei gyümölcsös limóza pezsgőkoktéllal készülnek.