A Promontor Kertvendéglő a stratégiai partnerek között

Szeptember 26-án újabb taggal bővült az önkormányzat stratégiai partnereinek köre. A megállapodás aláírásának keretén belül ismertették a megújult Budafoki Borlap tételeit is.

A Promontor Kertvendéglőben tartott aláírás alkalmával Karsay Ferenc polgármester köszöntötte a résztvevőket, majd elmondta, hogy az önkormányzat már több mint 50 szervezettel kötött stratégiai megállapodást. A partnerség célja, hogy a kerületi vállalkozók és az önkormányzat kölcsönösen segíthessék egymást munkájukban.

A polgármester örömmel számolt be arról, hogy a fővárosban és országszerte is egyre többen azonosítják Budafok-Tétényt mint Budapest Bornegyedét. Hozzátette, továbbra is van még tennivaló a projekt népszerűsítésében, ezért továbbra is keresi az önkormányzat a stratégiai partnereket borászatok, pincék, vendéglátóhelyek személyében.

Juhász Gábor bemutatta az általa vezetett Búsuló Juhász Étterem Kft.-t (Promontor Kertvendéglő), majd Karsay Ferenccel aláírták az együttműködési megállapodást.

Ezt követően Bitai Gergely sommelier ismertette a 2019-es Budafoki Borlap tételeit, melynek összeállításában fő szempont volt, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelő bort, legyen az fehér, vörös vagy rozé.
Budafokon palackozott borokat és pezsgőket itt találhat: Borköltők Társasága Pince Étterem, Istvántanya Étterem, Promontor Kertvendéglő, Vasmacska Terasz, Borkatakomba Étterem és rövidesen a Seybold-Garab Pincében is.

A stratégai partnerek fontos szerepet töltenek be Budafok-Tétény gazdasági életében, az innovációban, a foglalkoztatottság növelésében és a társadalmi felelősségvállalásban. Az önkormányzat számára fontos, hogy támogató, inspiráló és tisztességes versenynek helyt adó közeget biztosítson a kerületi vállalkozásoknak.