A hűtőben mindig ég a villany

„A konyhában mindig jó, mert a hűtőben mindig ég a villany!” – ezzel a felkiáltással alapított zenekart 2010 őszén Szepesi Mátyás énekes-gitáros-dalszerző. Az első demón játszó Herr Attila (besh o’drom) basszusgitáros mellett végül Badics Márk (kéknyúl) lettek a csapat tagjai, és ebben a felállásban kezdtek el koncertezni és vonultak stúdióba ismét az első lemeznyi dalcsokorral. A Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválon fellép a Konyha zenekar is.

A csapat 2016-ban megnyerte az Év zenekara címet a Hard Rock Café nemzetközi tehetségkutatójának budapesti döntőjén. Ebben az évben jelent meg harmadik, Különbéke című lemezük, rajta a Szerelem és Buborék című dalokkal. A lemez hangzását már nagyban meghatározza a fúvós hangszerek használata: a Subicz Gábor vezette „konyha hőlégbefúvók” (Barbinek Gábor pozan, Ávéd János szaxofon) innentől a zenekar kiemelt koncertjein is állandó közreműködők. 2018-at egy telt házas Müpa-koncerttel indították, majd megjelentették negyedik, Álomból vár című lemezüket. Az album kulcsdalával, a Százszor visszajátszott című számmal bekerültek A Dal 2019-es műsorába, ahol az elődöntőig jutottak.

A Petőfi zenei díjátadó pedig egy újabb elismerést hozott: Szepesi Mátyás kapta az év szövegírója díjat. 2020-ban ismét elindultak A Dal műsorában Még csak szavak című számukkal.

(VH – Facebook)