2024-ben is Pincejárat a Borjour Magnum borászati szakkiállításon

 

A Budapest Bornegyede - Budafoki Pincejárat idén 5. alkalommal  volt részese a február 17-én megrendezett Borjour Magnum 2024 elnevezésű eseménynek. A Borjour egyike a legjelentősebb borászati rendezvényeknek Magyarországon. Az eseménysorozat célja, hogy  népszerűsítse a magyar borokat, valamint lehetőséget teremtsen a borászatoknak a bemutatkozásra és termékeik megismertetésére.

 

A Budafoki Bornegyed - Pincejárat, mint egyedülálló kulturális és gasztrónomiai kezdeményezés, az együttműködés és a kreativitás jegyében mutatkozott be az eseményen. A Pincejárat célja, idén is az volt  hogy felhívja a figyelmet Budafok különleges turisztikai adottságára, borainak és borászatainak gazdagságára és a kerület sokszínűségére. A Borjour Magnum kiállítás ideális helyszín volt a  kerületi borok és a rendezvénysorozat programjainak  felvonultatására, illetve lehetőséget teremtett az érdeklődőkkel való közvetlen kapcsolatfelvételre, a kapcsolat erősítésére.

 

Tipold Annamária és Deutsch Anita projekt menedzserek mellett a Soós István Borászati Iskola felnőttképzésének tanulója segítette, hogy minél szélesebb körben megismerkedhessenek az érdeklődők kerületünk borászati hagyományaival és kulturális programjaival.
Rengeteg érdeklődött vonzott a bornegyedes pulthoz a közkedvelt szerencsekerék, ahol idén is különböző kedves nyereményekkel ajándékozták meg a szervezők azokat, akik helyesen válaszoltak a rendezvénysorozatra vonatkozó kérdésekre, tudnivalókra. Dankóné Hegedűs Jolán, kerületünk alpolgármester asszonya is részt vett az eseményen e különleges kulináris kavalkádon.