Pinceséták a Záborszky Pince – Borvárosban

2024-03-02 14:00

Záborszky Pince Borváros 1222 Budapest, Nagytétényi út 24-26.

Pinceséta: 14.00 16.00 (nyitvatartás: 14.00-19.00)

A budafoki pincerendszer a világ egyik legnagyobb ma is működő, összefüggő pincerendszere. Teljes hossza kb. 120 km, melyben a mai napig is borral és pezsgővel foglalkozó neves hazai cégek tevékenykednek.

A ZÁBORSZKY KÚRIA területén átadott BORVÁROS  nem kevesebbre vállalkozik, mint hogy a maga teljességében mutassa be a bor csodáját: együtt mindazzal a történelmi és kulturális hagyománnyal, amelytől elválaszthatatlan.

A történelmi hordósoron az évszázados hagyományok alapján kialakult különböző típusú hordók és a fafaragó művészek remekműveit tekinthetjük meg.

A Mesterségek Múzeumában a borszállításhoz és hordókészítéshez kapcsolódó egykori szakmák relikviái mesélnek az alkotás folyamatáról.

A Borutcán a magyarországi borvidékek építészettörténeti emlékeiben gyönyörködhet a látogató.

Megtekintjük az egykori Pestiskápolnát illetve beszámolunk kültéri fejlesztési elképzeléseinkről.


A kb. 60 perces pinceséta részvételi díja 1 pohár bor kóstolásával 3500 Ft/fő, 2 pohár bor kóstolásával 4000 Ft/fő.

Programjainkra az info@borvaros.hu címre várjuk regisztrációjukat


15:00 órakor Bitai Gergely sommelier invitálja az érdeklődőket egy izgalmas borkóstoló programra. A program ára: 7500 Ft/fő (mely tartalmaz: 6 tételt, borkorcsolyát, ásványvizet). A program regisztrációhoz kötött! Jelentkezni a gergo@sommelierservice.hu címen lehet.


18.00: A Promontorium Borlovagrend pódium beszélgetés sorozata folytatódik rendünk egyik kiemelkedő tagjával: Tar Erikával.

Az eddig megszokott szíveslátással, szép borokkal és jó hangulattal, várunk mindenkit szeretettel!" A borlovagrend a beszélgetés hallgatóit egy pohár borral kínálja. Részvétel ingyenes!