Pincejárat a Magdolna Udvarban

2024-03-02 10:00

Magdolna Udvar (1221 Budapest, Kossuth Lajos utca 24.)

 

Kiállítóterünk térítés ellenében látogatható. Jegyár: 1000 Ft, kedvezményes belépő nyugdíjasoknak, diákoknak: 500 forint.

15:00 Kurátori tárlatvezetés a Nagy Háború Emlékei című kiállításon 2024 februártól tekinthető meg a Magdolna Udvar Helytörténeti Gyűjtemény időszaki kiállítása, amely Budafok, Budatétény és Nagytétény első világháborús emlékeit mutatja be. Kiállításunk tárgyi anyagát egyaránt gazdagítják a magángyűjteményekből származó emlékek és a Helytörténeti Gyűjtemény anyaga. Ismerje meg a Nagy háborúban részt vett katonák egyéni sorsát, életútját kiállításunk segítségével! A tárlatvezetést Gyönki Viktória muzeológus, a kiállítás kurátora tartja.

A nap folyamán kipróbálhatják múzeumi játékunkat a Helytörténeti Gyűjteményben. A játék során múzeumi tárgyainkon keresztül elevenedik meg a múlt, Budafok és Tétény története. Karakterlapjainkat gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt ajánljuk! 

15:00-18:00 Maszkok és álarcok készítése workshop: Egyszerű álarcok készítése keményebb kartonból. A farsangi álarcok készítése nem bonyolult, csupán egy kis fantázia kell hozzá és néhány egyszerű eszköz. Természetesen az álarc, akkor a legjobb, ha úgy álcáz minket, hogy még ismerőseink is nehezen tudják megmondani, ki rejtőzik az álarc mögött. Szeretnéd a maszkok körvonalát biztos kézzel megrajzolni? Szeretnél még fantáziadúsabb vonalakat alkotni? Szeretnél még kreatívabb lenni? Várunk a workshopon!