Kezdési időpont: 2023. december 02. 14:00
Esemény vége: 2023. december 02. 18:00
helyszín: Záborszky Pince Borváros 1222 Budapest, Nagytétényi út 24-26.

18.00: A Promontorium Borlovagrend pódium beszélgetés sorozata folytatódik rendünk egyik kiemelkedő tagjával, Csegezi Lászlóval.

Az eddig megszokott szíveslátással, szép borokkal és jó hangulattal, várunk mindenkit szeretettel!" A borlovagrend a beszélgetés hallgatóit egy pohár borral kínálja. Részvétel ingyenes.

További Pincejárat programok: http://bornegyed.hu/pincejarat

Pinceséta: 14:00, 16:00   (kapuzárás: 18:00)

A budafoki pincerendszer a világ egyik legnagyobb ma is működő, összefüggő pincerendszere. Teljes hossza kb. 120 km, melyben a mai napig is borral és pezsgővel foglalkozó neves hazai cégek tevékenykednek.

A ZÁBORSZKY KÚRIA területén átadott BORVÁROS  nem kevesebbre vállalkozik, mint hogy a maga teljességében mutassa be a bor csodáját: együtt mindazzal a történelmi és kulturális hagyománnyal, amelytől elválaszthatatlan.

A történelmi hordósoron az évszázados hagyományok alapján kialakult különböző típusú hordók és a fafaragó művészek remekműveit tekinthetjük meg.

A Mesterségek Múzeumában a borszállításhoz és hordókészítéshez kapcsolódó egykori szakmák relikviái mesélnek az alkotás folyamatáról.

A Borutcán a magyarországi borvidékek építészettörténeti emlékeiben gyönyörködhet a látogató.

Megtekintjük az egykori Pestiskápolnát, beszámolunk kültéri fejlesztési elképzeléseinkről.

  • A kb. 60 perces pinceséta részvételi díja 1 pohár bor kóstolásával 3500 Ft/fő, 2 pohár bor kóstolásával 4000 Ft/fő.
  • Programjainkra az info@borvaros.hu címre várjuk regisztrációjukat

 

15:00 órakor Bitai Gergely sommelier invitálja az érdeklődőket egy izgalmas borkóstoló programra. A program ára: 6900 Ft/fő (mely tartalmaz: 6 tételt, borkorcsolyát, ásványvizet). A program regisztrációhoz kötött! Jelentkezni a gergo@sommelierservice.hu címen lehet.