Kezdési időpont: 2022. október 01. 14:00
Esemény vége: 2022. október 01. 18:00
helyszín: Záborszky Pince Borváros 1222 Budapest, Nagytétényi út 24-26.

A budafoki pincerendszer a világ egyik legnagyobb ma is működő, összefüggő pincerendszere. Teljes hossza kb. 120 km, melyben a mai napig is borral és pezsgővel foglalkozó neves hazai cégek tevékenykednek.

A ZÁBORSZKY KÚRIA területén átadott BORVÁROS  nem kevesebbre vállalkozik, mint hogy a maga teljességében mutassa be a bor csodáját: együtt mindazzal a történelmi és kulturális hagyománnyal, amelytől elválaszthatatlan.

A történelmi hordósoron az évszázados hagyományok alapján kialakult különböző típusú hordók és a fafaragó művészek remekműveit tekinthetjük meg.

A Mesterségek Múzeumában a borszállításhoz és hordókészítéshez kapcsolódó egykori szakmák relikviái mesélnek az alkotás folyamatáról.

A Borutcán a magyarországi borvidékek építészettörténeti emlékeiben gyönyörködhet a látogató.

Megtekintjük az egy egykori Pestiskápolnát, beszámolunk kültéri fejlesztési elképzeléseinkről.

A kb. 60 perces pinceséta részvételi díja 1 pohár bor kóstolásával 1900 Ft/fő, 2 pohár bor kóstolásával 2300 Ft/fő.

További információk és regisztráció:  info@borvaros.hu

 

●      15:00 órakor Bitai Gergely sommelier invitálja az érdeklődőket egy izgalmas borkóstoló programra. A program ára: 5900 Ft/fő (mely tartalmaz: 6 tételt, borkorcsolyát, ásványvizet). A program regisztrációhoz kötött! Jelentkezni a gergo@sommelierservice.hu címen lehet.

 

●      18.00: Az idén 30 éves Promontorium Borlovagrend pódium beszélgetés sorozata folytatódik rendünk egyik kiemelkedő tagjával, Dr Meskó Bánkkal. Izgalmas estének ígérkezik, mindenkit várunk szeretettel! A borlovagrend a beszélgetés hallgatóit egy pohár borral kínálja. Részvétel ingyenes ( Promontorium Borlovagrendi Pince Záborszky Pince - Borváros bal oldali pinceága)

 

További Pincejárat programok: http://bornegyed.hu/pincejarat