Feltöltve: 2021. március 10. 19:58

Sokan vettek részt az idei évadnyitó Budafoki Pincejárat online programjain a Bornegyed Facebook-oldalán. A virtuális helytörténeti „sétán” a Péter-Pál utca történetét ismerhették meg a résztvevők, a bor- és gasztronómiai bemutatón a Katona Borház mutatkozott be, miközben Daróczi Károly borvacsoramester borkorcsolyákat kínált.

A Budafoki Pincejárat a pandémia miatt fokozatosan szorult vissza az online térbe. A tavaly novemberi szigorítások miatt már a tavalyi évadzáró Pincejárat is online formában került megrendezésre. Így történt ez az első 2021-es rendezvény esetében is, március 6-án, szombaton a Bornegyed Facebook-oldalán.

A programok egy része azonban így is megmaradt, csak az online térbe költözött. Volt virtuális helytörténeti séta Garbóci Lászlóval, és nem marad el az online gasztroest, amelyen Daróczi Károly borvacsoramester, a Budafoki Baloldal önkormányzati képviselője és a Katona Borház képviseletében Katona Zsófi borász kalauzolta a nézőket.

Este 7 órától az online kvízben is részt lehetett venni, majd valamivel este 8 óra után a Budafoki Pincejárat két főszervezője, Deutsch Anita és Salamon Judit beszélt a Budafoki Pincejáratról.

Garbóci László virtuális helytörténeti „sétáján” egyébként korabeli képek, fotográfiák, filmhíradórészletek felhasználásával ismerhettük meg együtt a Péter-Pál utca történetét.

Katona Zsófia közreműködésével pedig a Katona Borházat mutatták be. Az online bor- és gasztrobemutatón Daróczi Károly finom borkorcsolyáival és a borház boraival ünnepelhettük meg a Budafoki Pincejárat ötödik évfordulóját. Aki pedig nemcsak látni és hallgatni szerette volna a kóstolót, hanem ízlelni is, megrendelhette a programhoz a Katona Borászat webshopjából az italokat is.

 

BORNEGYED magazin

– a pezsgő borélmények kedvelőinek

Programajánlók, interjúk, gasztronómiai hírek Budafok-Tétényből

Keresse az ingyenes magazint a Bornegyed pincészeteiben
és éttermeiben – vagy olvassa az online verziót itt.