Vándor Vokál és Homoki Zsolt - a Bolgár Nemzetiségi Önkormányzat műsora
Bor Udvar

2021-09-03 18:30

1990 óta énekeljük a magyar népdalok mellett más európai népek dalait is, melyek között számos, szívünkhöz oly közeli bolgár ének szerepel. 1996 és 2014 között beutaztuk Európát Norvégiától Bulgáriáig, megjelent több lemezünk itthon és Belgiumban is. Szerepeltünk több neves fesztiválon, többek között az észtországi Viljandiban, a belga Gentben, Lierben és Gooikban, a német Selbben és Saarbrückenben, a bolgár Veliko Tarnovóban, a bécsi Esperantella fesztiválon, hogy csak a legnagyobbakat említsük. Részt vettünk a nevesebb hazai fesztiválokon is, például a Mesterségek Ünnepén, a Szigeten, a Művészetek Völgyében, a Misztrál, a Savaria fesztiválon és számos más helyen. Énekeltünk hajón, temetőben, nyugdíjas-búcsúztatón, óvodában, iskolában, templomban, kis flamand kocsmákban, klubokban és nagy színpadon.

Közreműködtünk sok lemezen, például a Táncháztalálkozó, az Új Élő Népzene, a Fonó Zenekar, Djamel Berrezzegh, Heinczinger Miklós, a Rila Zenekar, a Ladikos Fesztivál és a Festival Gooik albumain.

Számos hazai és külföldi csapattal, zenésszel énekeltünk, többek között a Falkafolkkal, a Rilával, a Söndörgővel, a Csík Zenekarral, a Ghymessel, a Muzsikás Együttessel, Juhász Zoltánnal, Sebestyén Mártával, Nikola Parovval, a Misztrállal, Nyitrai Péterrel, Szabó Zoltánnal, Orczy Gézával, Homoki Zsolttal, és még lehetne folytatni a sort.

2008–2014 között volt egy német zenészekkel közösen létrehozott együttesünk is Szandanja néven, mellyel többször turnéztunk Magyarországon és Németországban is. Az egyik turné során, Hamburgban készült koncertfelvétel néhány dala a Youtube-on is megtalálható.

Saját albumaink: Többszólamú népdalok Kelet-Európából (Etnofon kiadó, kazetta), Feljött a Hold (Periferics kiadó), I planted roses (Wild Boar Music, Belgium), 20 év dalai (saját kiadás), Szívemben várlak (saját kiadás).

Homoki Zsolt zenetanár lanttal, barokk gitárral és theorbával több régi zenét játszó együttesben is közreműködött, ezen kívül moldvai csángó és jazz formációkban is szerepel. Számos nagyszabású zenei projekt elindítójaként vagy résztvevőjeként is megismerhettük. A Vándor Vokál zenekar rendszeres vendégművésze.

BORNEGYED magazin

– a pezsgő borélmények kedvelőinek

Programajánlók, interjúk, gasztronómiai hírek Budafok-Tétényből

Keresse az ingyenes magazint a Bornegyed pincészeteiben
és éttermeiben – vagy olvassa az online verziót itt.