RockFlow (a Pincejárat Tehetségkutató különdíjasa)
Szieszta pont

2020-09-06 17:00

RockFlow zenekar 2018 novemberében alakult Budapesten. 

A zenekar alapító tagja, Vida József. Erős helyi kötődése van, hiszen több mint tíz éve Budafokon él családjával. Az elmúlt években több popzenei formációban is részt vett zeneszerzőként. Nevéhez fűződik a MÁSSALhangzók projekt létrehozása, amelynek koncepciója szerint a szerzők: Szabó József, Gáti István és Vida József elismert előadókat kértek fel a dalaik előadására, felvételére. Közös dal született – többek között – Vincze Lillával, Lajtai Katival, Kováts Krisztával, Szirtes Edina Mókussal, Lovasi Andrással, Kohánszky Roy-jal, Szolnoki Péterrel, Czutor Zoltánnal. Néhány dal ezek közül országos rádiókban is elhangzott.

A RockFlow zenekar további tagjai szintén gazdag zenei múlttal rendelkeznek, azonban egy kivétellel valamennyien szintén civil pályán dolgoznak, szabadidejükben foglalkoznak zenéléssel. 

A zenekar jelenleg is dalok írásán és azok megszólaltatásán dolgozik, illetve arra törekszik, hogy a saját dalok minél szélesebb közönséghez eljuthassanak. A zenekar tagjai új dalok felvételére is készülnek, hosszú távon pedig egy teljes lemez elkészítése a cél. 

 

A zenekari felállás:

 

Kardos Csaba – ének

Vida József – gitár

Szkenderovits Károly – billentyű

Péceli Ádám – basszusgitár

Szentmártoni Zsolt – dob

 

A dalok hangszerelése – modern hangzásokra is nyitott – hagyományos rock zenei alapokra épül, miközben a zenekar különösen nagy hangsúlyt fektet a magyar nyelven íródott szövegekre, mivel fontosnak tartja, hogy a dalok ne csak elhangozzanak, üzenjenek is. A legtöbb saját dal szövegírója Gáti István, kortárs költő.

 

BORNEGYED magazin

– a pezsgő borélmények kedvelőinek

Programajánlók, interjúk, gasztronómiai hírek Budafok-Tétényből

Keresse az ingyenes magazint a Bornegyed pincészeteiben
és éttermeiben – vagy olvassa az online verziót itt.