Oláh Gergő & Roma Soul - Roma Nemzetiségi Program
Piactér

2019-09-01 20:45

A Roma Soul ősi-autentikus cigányzene mellett, saját és nemzetközileg ismert feldolgozásokkal áll színpadra, melyek mind hangzásában, mind megjelenésében egyedi stílust képviselnek. Ebben az egyedi hangzásvilágban megfér egymás mellett a latin ütős hangszerek sokasága, az elektromos hegedű, a hagyományos cigány hangszerek, sőt a beatbox is.

A 2012-es X-Faktor győztes Oláh Gergő ötletéből alakult meg a zenekar. A fiúk a szakmai köteléken túl erős baráti kapcsolatot is ápolnak, ami előadásaik során is érezhető. A közönség minden alkalommal összeszokott, jókedvű, igazi örömzenélést kap. A zenekar tagjai külön-külön is rengeteg, szinte felsorolhatatlanul sok stílusú zenében kipróbálták magukat, zenéltek belföldön és külföldön, ismert underground zenészekkel. A Roma Soul először 20115-ben állt színpadra, a végleges formáját azonban 2016 végére érte el.

A Roma Soul neve a Modern Talking „You’re my heart, you’re my soul” című dalához vezethető vissza, amit a zenekar feldolgozott és művészi szabadsággal csak romaheart-romasoul-nak énekel.

A Roma Soul egyik fontos célja, hogy a népek közti kapcsolatot ápolja, amit a zenekar felállása is tükröz, hiszen cigány és nem cigány zenészek alkotnak valami maradandót.

BORNEGYED magazin

– a pezsgő borélmények kedvelőinek

Programajánlók, interjúk, gasztronómiai hírek Budafok-Tétényből

Keresse az ingyenes magazint a Bornegyed pincészeteiben
és éttermeiben – vagy olvassa az online verziót itt.