Bermuda
Pezsgő tér

2019-08-31 18:15

A 2012-ben alakult Bermuda az új generációs zenekarok között elsőként kezdett friss, mai hangulatú, magyar nyelvű POPzenét csinálni. Első daluk a „Monte Carlo”, melynek produceri munkáit KurioUss végezte, rövid idő alatt az MR2-Petőfi Rádió TOP 30 slágerlistájának első helyéig jutott és máig a Petőfi Rádió legjátszottabb dala. Az együttes legsikeresebb felvétele 2013-ban „London” címmel jelent meg, mely a Monte Carlo-t is túlszárnyalva 6 hétig vezette egyidejűleg az MR2 Petőfi, a Class Fm és a VIVA TV slágerlistáit, a hozzá tartozó video-t pedig több mint másfél millióan nézték meg a YouTube-on. 2013 júniusában a Bermuda elnyerte az „Év felfedezettje” díjat a VIVA Comet gálán, sztárvendégként szerepeltek az X-Faktor élő showjában is. 2015-be a zenekar a Monte Carlo videójával elnyerte az I. Magyar Klipszemle low-budget kategóriájának díját. 2018-ban körbe turnézták az országot a Wellhello vendégeként, illetve készítettek közös pop dalt Halász Judittal is.

Idén jelent meg a Bermuda új dala DŐLJ FELÉM címmel, melyben a Punnany Massif-ból ismert Felcser Máté működik közre, aki a rap betét mellett a felvétel produceri munkáit is végezte. Ez újdonság a Bermuda életében, hiszen eddig minden daluk KurioUSs (Dózsa Tamás) producerelésében készült. A Bermuda ezzel a dallal is folytatja a hagyományt, hogy minden esetben egyenként jelenteti meg a felvételeit az album formátumot hátrahagyva. A Felcser Máté közreműködésével készült szám egy laza POP dal a felnövésről, bulizásról, azokról a dolgokról, amik mindent fiatalt foglalkoztatnak. 

A dalhoz a videoklip a budapesti legendás FÉSZEK klubban készült, különlegessége, hogy a Londonban élő fiatal magyar táncos lány, Nagy-Miticzky Réka látható benne. Rékának ez az első magyar munkája, miközben Londonban a világ pop élvonala által foglalkoztatott táncos. Dua Lipa állandó közreműködője, videoklipjeiben és élő fellépésein egyaránt állandó táncosa, többek közt az oroszországi foci vb megnyitó fellépésnek koreográfusa volt.

BORNEGYED magazin

– a pezsgő borélmények kedvelőinek

Programajánlók, interjúk, gasztronómiai hírek Budafok-Tétényből

Keresse az ingyenes magazint a Bornegyed pincészeteiben
és éttermeiben – vagy olvassa az online verziót itt.