Vinatus Pincészet Villány

A Pincészet 100%-ban minőségi borokat készít a terméskorlátozott területekről, így születhettek meg az első nagyobb sikerek: a 2011-es Vinagora borversenyen aranyérmes lett a Syrah, és egy-egy ezüstöt nyert a Cuvée I. és a Cuvée II., ami bordói házasítás. Majd a XXXII. Országos Borversenyen a Vinatus Pince Cuvée II. –je nagyaranyérmet kapott, és a Cabernet Franc és a Cabernet Sauvignon is arany színben pompázott. 2012-ben a „Syrah 2009” bort a Pannon Régió TOP25 vörösborába is beválasztották.

A sikereik közé tartozik még, hogy 2013-ban a Villányi borversenyen a Vinatus Cuvée II. a legmagasabb pontszámot érte el, mellyel megnyerte a verseny Nagy Aranyérmét. Ezen a versenyen a 2009-es Cabernet Franc is bekerült az aranyérmesek táborába.

A Vinatus Pincészet célja a továbbiakban a szőlő területeik bővítése és fejlesztése, hogy Villány egyik meghatározó, a legjobbak közé tartozó pincészete legyen és szeretné, hogy a kézműves gondoskodással szüretelt szőlőből készült borai között minden borkedvelő megtalálja a kedvére valót.

BORNEGYED magazin

– a pezsgő borélmények kedvelőinek

Programajánlók, interjúk, gasztronómiai hírek Budafok-Tétényből

Keresse az ingyenes magazint a Bornegyed pincészeteiben
és éttermeiben – vagy olvassa az online verziót itt.