Vabrik Pincészet

A Vabrik Pincészet 2011-ben indult útjára az Etyek-Budai Borvidéken. A pince az 1700-as években épült a Vál völgyében, Kajászón, amely 31 hektáron gazdálkodik, és összetétele főképp fehér szőlőkből áll, de megtalálható a kék szőlő is.

A Vabrik nagyon lojális a fajta borok készítésében, fő fajtái a rajnai rizling, zöld veltelini, chardonnay, sauvignon blanc, szürkebarát, emellett a szortimentükben megtalálhatóak a vörösborok, mint például a syrah, illetve a pinot noir.

Családi borászat jelenleg 25-30 ezer palack bort készít évente, amit főképp Budapesten és vonzáskörzetében értékesítenek, és az ország minden jeles gasztronómiai- és kulturális rendezvényén részt vesznek.

Nagyon fontos számukra a magas minőség megtartása, ezért is kizárólag azok a borok kerülnek forgalomba, amelyek megfelelnek az elvárásaiknak.

 

BORNEGYED magazin

– a pezsgő borélmények kedvelőinek

Programajánlók, interjúk, gasztronómiai hírek Budafok-Tétényből

Keresse az ingyenes magazint a Bornegyed pincészeteiben
és éttermeiben – vagy olvassa az online verziót itt.