Mészáros Pál Borház és Pince

A Mészáros Borház 120 hektár szőlőültetvényen gazdálkodik, széles fajtaválasztékkal, így több mint tízféle palackos borral, három-négy évjárattal tudnak megjelenni a hazai és külföldi piacokon. A szőlőtermesztés és borkészítés hagyománya évszázadok óta apáról fiúra száll a Mészáros családban.

A pincészet szívügyének tekinti a kadarka és kékfrankos fajták népszerűsítését: nyolc hektáron termesztik a Kadarkát és saját kadarka klónnal is rendelkeznek, de a Szekszárdi Borvidékre jellemző vörösborok is megtalálhatók Mészáros Pál pincészetében.

Szekszárd belvárosban található, több mint 250 éves Mészáros Borház és Pince 2000-ben került a pincészet tulajdonába, ezt követően kezdtek bele a régi korok szelleméhez hűen a felújítási munkálatokba. Ma igazán szép és impozáns pincébe léphetnek be az odalátogatók, hiszen a főbejárat is eredeti minta alapján készült.

BORNEGYED magazin

– a pezsgő borélmények kedvelőinek

Programajánlók, interjúk, gasztronómiai hírek Budafok-Tétényből

Keresse az ingyenes magazint a Bornegyed pincészeteiben
és éttermeiben – vagy olvassa az online verziót itt.