Málik Pince – Badacsony

„Természethű borokat készítünk” – A Málik Pincészetnél a fajtakiválasztás, a szőlőművelés és a borkészítés is hagyományos módon történik. A borok minden esetben fahordós erjesztés és érlelés után, a megfelelő ideig tartó palackérlelést követően kerülnek a fogyasztóhoz.

A elenlegi termő terület öt hektár, mely a Badacsony hegy déli oldalán a legjobb dűlőkben helyezkednek el.

A gyakorinak és erre felé tipikusnak mondható (olaszrizling, szürkebarát) mellett a beporzás miatt egymásra ítélt páros (a kéknyelű és budai), valamint a különlegesnek mondható ritkaságok – bakator, zöldszilváni és Zeus – alkotják a fajtaválasztékot.

BORNEGYED magazin

– a pezsgő borélmények kedvelőinek

Programajánlók, interjúk, gasztronómiai hírek Budafok-Tétényből

Keresse az ingyenes magazint a Bornegyed pincészeteiben
és éttermeiben – vagy olvassa az online verziót itt.