Lics Pincészet

A Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál alatt ismét látogatható a Budafok központjában található borpince, amelynek története az 1790-es évekre nyúlik vissza, és ahol először a prefektus, Savoyai Jenő tárolta a borait.

A Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál ideje alatt a szakmai pinceséták során a látogatók ízelítőt kaphatnak Budapest Bornegyedeként is ismert Budafok helytörténetéből, a budafoki pincerendszer kialakulásának történetéből, és megismerhetik Savoyai Jenő herceg egykori pincéjének történetét.

A mai tulajdonosa, a Lics család 1990-ben vásárolta meg az 1700 m2-es, 11000 hl tárolókapacitású pincét. A Budafok több száz éves borászati múltjából fennmaradt történelmi pince értékeinek megőrzése és méltó módon való újbóli hasznosítása elismeréseként 2012-ben Lics László Podmaniczky-díjat kapott.

A Lics Pincészet saját, a Szekszárdi és Etyek-Budai Borvidékek több mint 70 hektáros szőlőterületeiről származó borait érleli és palackozza Budafokon. A pince udvarában található mintaboltban a pincészet teljes borkínálata megtalálható. A pincében klimatizált kóstolótermekben lehetőség van egész évben bejelentett csoportoknak pincelátogatással egybekötött borvacsora szervezésére is.

 

Nyitvatartás:

2019. augusztus 31. szombat: 11:00 – 21:00 óra között
2019. szeptember 1. vasárnap: 10:00 – 21:00 óra között

A borászat programja a rendezvény ideje alatt:

PINCESÉTÁK

A rendezvény alatt a történelmi múltú borpince látogatható. Az ingyenes pinceséták szombaton és vasárnap 12:00, 15:00, 18:00 órakor indulnak, szakmai vezetéssel.
A pinceséták során a látogatók ízelítőt kapnak Budapest Bornegyede, Budafok helytörténetéből, a budafoki pincerendszer kialakulásának történetéből, és megismerhetik Savoyai Jenő herceg egykori pincéjének történetét is.

 

ÉLŐZENEI KÍVÁNSÁGMŰSOR

Élőzene szombaton és vasárnap: Gabró Music

Élőzenei kívánságműsor a borfesztivál ideje alatt 18:00 – 21:00 között.

(Kívánságát a Borfesztivál ideje alatt borvásárlásakor adhatja le 12:00 – 16:00 óra között a Lics Pincészetben)

Cím: 1221 Budapest, Kossuth Lajos utca 44.

BORNEGYED magazin

– a pezsgő borélmények kedvelőinek

Programajánlók, interjúk, gasztronómiai hírek Budafok-Tétényből

Keresse az ingyenes magazint a Bornegyed pincészeteiben
és éttermeiben – vagy olvassa az online verziót itt.