Gere Tamás és Zsolt Pincészet

A családi borászatot a ’80 évek végén az apa, Gere Tamás indította el, aki felismerve a piaci helyzetet – és kitanulva a borászati fortélyokat – szőlőtermesztéssel kezdett el foglalkozni. Tamás a villányi ötök tagjaként az elsők közt vágott bele a kereskedelmi borkészítésbe, amellyel segített megalapozni Villány jelenlegi hírnevét.

Ez a lendület egészen 1998-ig kitartott, amikor Tamás sajnálatos baleset érte. A szüreti időszak közepén egy rossz lépés miatt megcsúszott és leesett a tartályról, melynek következtében lábtörést szenvedett. Tamás fia, Zsolt, ősz révén épp a Budafoki Szőlész-borász iskolában kezdte meg utolsó évet, mikor hirtelen mindent félbeszakítva a család hazahívta. Fiatalon, de hatalmas akarattal Zsolt sikeresen vette az első akadályt.

Azóta az ő keze nyomát dicsérik a szebbnél szebb tételek. A hosszú útkeresés és a piac folyamatos szemmel tartásának köszönhetően Zsolt mára már jól felismerhető stílusban készíti borait. Az elegancia, a részletgazdagság mellett a lendületesség és a fiatalosság is fontos szerepet játszik egy-egy bor megalkotásánál.

 

BORNEGYED magazin

– a pezsgő borélmények kedvelőinek

Programajánlók, interjúk, gasztronómiai hírek Budafok-Tétényből

Keresse az ingyenes magazint a Bornegyed pincészeteiben
és éttermeiben – vagy olvassa az online verziót itt.