Garamvári Szőlőbirtok
Bor Udvar

A Garamvári Szőlőbirtok Kft két helyszínen, Balatonlellén és Budafokon folytatja tevékenységét. A palackosbor-termelés zöme Lellén történik, és itt termelik meg pezsgőik alapborát is. Az itt található szőlőbirtok ma már 85 hektáron terül el, a hozzá szorosan kapcsolódó szőlőfeldolgozóval és pincével együtt. Budafokon, a Pezsgőpincében történik a Balatonlellén termelt alapbor pezsgősítése és érlelése. A palackban érlelet pezsgők minimum 18-24 hónapig érlelődnek a kiváló mikroklímával rendelkező budafoki pincénkben.  

Számos nemzetközi elismerés mellett 2006-ban az a Garamvári Szőlőbirtok az " Év Pincészete" díjat nyerte el, és ugyanebben az évben a Magyar Borakadémia "Az év bortermelője" címmel ismerte el Garamvári Vencelnek több évtizedes, kitartó szakmai munkáját. 

A legutóbbi VINAGORA 2021 nemzetközi borversenyen több Arany és Ezüst díjat is nyertek pezsgőink és boraink. A pezsgőcsalád több tagja is elnyerte az utóbbi években a "Budafok Pezsgője" kitüntető címet.

Minden pezsgőspalackunk külön egyéniség, minden kóstolás külön élmény. Amit viszont garantálhatunk, az pezsgőink minősége, hiszen mindegyik GARAMVÁRI.

 

 

Cím: 1222 Budapest, Sörház u. 20.

BORNEGYED magazin

– a pezsgő borélmények kedvelőinek

Programajánlók, interjúk, gasztronómiai hírek Budafok-Tétényből

Keresse az ingyenes magazint a Bornegyed pincészeteiben
és éttermeiben – vagy olvassa az online verziót itt.