VERSENYKIÍRÁS

 1. Labdarúgó tornára célja: Játéklehetőség, szabadidő egészségest testmozgással történő eltöltésének és minden labdarúgást kedvelő ember rendszeres sportolásának biztosítása

 2. Torna időpontja: 2021.07.17. Szombat 09.00. órai kezdési időponttal

 3. Torna helyszíne: Budatétény SE Sporttelepe: 1223 Budapest, Jókai Mór utca 37.

 4. Verseny rendezője: Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzata

 5. Versenybizottság elnöke: Karácsony László, telefonszám: 0630971-7592

 6. Nevezés: Ingyenes, legfeljebb 8 csapat nevezését tudjuk elfogadni, nevezni a keruletnapja@bp22.hu e-mail címen lehet, a nevezéshez kérjük csatolni a nevezési lapot.

 7. Nevezési határidő: 2021. július 16.

 8. Résztvevők: Bármely amatőr egyesületi vagy saját szervezésű felnőtt férfi csapat részt vehet a tornán. A tornán mindenki saját felelősségére vesz részt.

 9. Lebonyolítási rend:
  A játéktér, műfüves, palánkos, 20 * 40 méteres kézilabda pálya

A kapuméret: 2 m x 3 m
Játékidő: 1*12 perc
A labdaméret: 5-ös

A mérkőzésért adható pontok: a győzelem-3 pont, döntetlen-1 pont.

A helyezések sorrendjét a szerzett pontok száma határozza meg, a legtöbb pontot gyűjtő csapat végez az első helyen és így tovább. Pontegyenlőség esetén az előkelőbb helyezés(eke)t az alábbi sorrend dönti el: 1., egymás elleni eredmény 2., a csoportban elért több győzelem 3., gólkülönbség 4., több rúgott gól 5., sorsolás

A nyolc csapatot két csoportba sorsoljuk ki, ahonnan a csoport második helyén végzett csapatok a 3. helyért játszanak, a csoportgyőztesek mérkőznek meg az 1. helyért.

 1. Díjazás:

Az I-III. helyezett csapatok érem és kupadíjazásban részesülnek, a IV.-VIII. helyezett csapat oklevelet vehet át.

Különdíjak:

A torna legjobb játékosa

A torna gólkirálya

A torna legjobb kapusa

A torna legjobb játékosa és a torna legjobb kapusa díjakról a Versenybizottság dönt. Amennyiben a torna gólkirálya vetélkedésben holtverseny alakul ki, abban az esetben, ha azonos csapatbeli játékosokról van szó a Versenybizottság fenntartja magának a jogot arra, hogy esetlegesen büntetőrúgásokkal dönt(es)se el a gólkirályi cím sorsát. Különböző csapatban szereplő labdarúgók esetén a hivatalos gólkirály az a játékos, akinek a csapata előkelőbb helyen végzett a tornán.

 1. Szabályok

A mérkőzéseken a kispályás labdarúgás szabályai érvényesek!

 • Tornacipő, teremcipő és műfüves hernyótalpas labdarúgó cipő használata egyaránt
  engedélyezett.

 • Tilos a becsúszó szerelés.

 • Tilos a játékosnak a mérkőzés folyamán az ellenfélre és saját magára veszélyes tárgyat viselni (óra, gyűrű, nyaklánc..stb. ). Szemüveggel mindenki csak saját felelősségére játszhat.

 • Durva szabálytalanság esetén a kiállítási idő 2 perc, melynek letelte után a kiállított játékos az adott mérkőzésen nem térhet vissza a pályára, azonban csapata a játéktéren lévő játékosainak számát kiegészítheti.

 • Amennyiben a labda az alapvonalon a támadócsapat játékosáról hagyja el a játékteret, illetve érinti a hálót a kapus kézből és földről is játékbahozhatja azt.

 • A kapus a hazaadást kézzel nem foghatja meg büntetlenül, kapusról szöglet van. A kapus a félpályát nem dobhatja át a játék során, amennyiben a labda játékban van, akkor a labdát a büntetőterületen kívül lábbal is megjátszhatja ebből gólt is szerezhet.

 • Szabadrúgásoknál és szögleteknél az ellenfél minimum 3m-re kell, hogy álljon, szabadrúgás esetén a támadó csapat játékosai nem állhatnak be a sorfalba a szabadrúgásoknál;

 • Cserélni csak játékmegszakítás alkalmával lehet.

 • Amennyiben az oldalvonalon hagyja el a labda a játékteret vagy hálót érintett, akkor a labda ismételt játékbahozása kézzel és lábbal is el megtörténhet.

 • A büntetőrúgást a 7 m-ről kell elvégezni, a kapusnak a rúgás pillanatában egyik lábbal a gólvanalon kell állnia.