Ünnepeljünk együtt a Kerület Napján!

Idén is egyedülálló és különleges programsorozattal készülünk kisvárosunk ünnepére. Három nyári hétvégén is izgalmas és színes eseményeken vehetünk részt a Kerület Napja alkalmából. Az önkormányzat mindig is kiemelt hangsúlyt fektetett a közösségépítésre és arra, hogy az itt élőknek minél több kulturális, művészeti és gasztronómiai élményben lehessen részük.

A Kerület Napján sokszínű lesz a programkínálat, amelyben mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb kikapcsolódást, a kisgyerekektől a tinédzsereken át a nyugdíjas korosztályig. Minden évben arra törekszünk, hogy minél gazdagabb és minél színesebb eseményeken vehessenek részt a kisvárosunk lakói.

Az eseménysorozat június 4-én kezdődik a bor, a gasztronómia és a kultúra jegyében. A népszerű Pincejárat extra helyszínekkel vár mindenkit június első szombatján. A Városház téren kialakított Borligetben idén is piknikhangulattal készülünk, és a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából – a kerületi borok mellett – határon túli borászatok tételeit kóstolva az e témához illő zenei programok mellett tölthetünk el egy könnyű nyári estét. A délután induló tematikus sétákon bepillantást nyerhetünk a kerület rejtélyes múltjába. A közelmúltban átadott Magdolna Udvarban játszóház, képzőművészeti, zenei programok várnak mindenkit, és bemutatkozik a Bornegyed társasjátéka. Természetesen a Pincejárat keretében nyitott pincék is várják a gasztronómiai élményt keresőket, és ezúttal is nyitva tart a Barlanglakás Emlékmúzeum.

Június 11-én a sport és a játék lesz a középpontban. Nagy örömünkre felfedezhetik új helyszínünket, a Tétény-rét Családi Parkot, ahol sok játékkal, szabadidősporttal várjuk a család minden tagját; az egész napos program keretében – egyebek mellett – a Kerületi Ninja címért is versenybe lehet szállni. A szemközti Kohász pályán többek között a focihoz kapcsolódó és erősportversenyeket tartunk, a DunaFokon az aktív pihenést kedvelők fitneszprogramon vehetnek részt, míg a passzívabbak a Kertmoziban találják meg a kikapcsolódást; a BringaParkba pedig a kerékpározás kedvelőit várjuk.

A Kerület Napja rendezvényei június 18-án kiváló hangulatú gasztronómiai programmal folytatódnak. Csapatok versengenek majd a legízletesebb, szabadtűzön főzött ételt készítő szakácsoknak járó vándorkupáért – a tavalyi év emlékezetes programja ezúttal is a Klauzál Ház udvarán várja az érdeklődőket.

A három hétvégén zajló programsorozat június 21-én, a kerületi díjak ünnepélyes átadásával zárul.

Ünnepeljük együtt idén is kisvárosunkat és az itt élőket!