1. A bajnokság célja:

Játéklehetőség biztosítása érdeklődők, és a sportág kedvelői számára, rekreációs tevékenység, és szabadtéri sportolási lehetőség biztosítása, hozzájárulás a közösségépítéshez, a sportbaráti kapcsolatok ápolásához, továbbá a kosárlabdasport (streetball) népszerűsítése.

 

2. A verseny rendezője:

Budafok-Tétény, Budapest XXII. kerület Önkormányzata.

 

3. A bajnokság résztvevői:

Nyílt bajnokság amatőr résztvevők számára. Egy csapat 4 fővel nevezhető: 3 fő mezőnyjátékos + 1 cserejátékos. A bajnokságban részt vehetnek azok, akik nevezési határidőn belül szabályszerűen neveztek és versenykiírás szabályait betartják.

 

4. Nevezés feltételei:

Nevezni a keruletnapja@bp22.hu e-mail címen lehet az alábbi kategóriában:

VEGYES

A nevezés díjtalan! Csak a határidőre beérkezett nevezéseket tudjuk fogadni.

Nevezési határidő: 2021.Julius 15.

Hamis adatok feltüntetése kizárást vonhat maga után. Minden játékosnak rendelkeznie kell egy, a személyét igazoló fényképes okmánnyal (diák- vagy személyiigazolvány), melyet a helyszínre is magával kell hoznia. Mindenki csak saját felelősségére nevezhet és vehet részt a versenyen. Kiskorúak csak írásos szülői, nevelői engedéllyel nevezhetnek.

 

5. A verseny időpontja és helyszíne:

2021. július 17. (szombat) 18 és 20 óra között a DunaFok Szabadidőparkban (Budapest XXII. kerület, Hajó utca) szabadtéri kosárlabda (streetball) pályája

 

6. A verseny jellege:

Félpályás játékkal, párhuzamos (1. pálya, 2. pálya) lebonyolítással.

 

7. Bajnokság lebonyolítása:

A sorsolást, az idő- és pályabeosztást a szervezők készítik el a versenynap előtt, és ezt a verseny napján a nevezési helyszínen kiosztják a csapatoknak a csapat bejelentkezése, helyszínre érkezése alkalmával. A Versenyen a rendelkezésre álló időkorlát miatt, maximum 6-6 csapat nevezését tudjuk elfogadni, ezért azokat az érkezések sorrendjében korlátozzuk. Minden csapat legalább 2, legfeljebb 4 mérkőzést játszik!

A lebonyolítás 2-2 három csapatos csoportban, elődöntőkkel, döntővel történik, pályánként összesen 9-9 mérkőzéssel.

A mérkőzések maximum 10 perc időtartamig zajlanak, futó órával.

(A verseny beosztása a jelentkező csapatok száma alapján történik.- kevesebb csapat esetén a lebonyolítás változtatásának jogát fenntartjuk)